Ungdomsholdet

Består af unge i alderen 12-18 år, både piger og drenge, som i sommersæsonen mødes fast hver mandag aften, hvor vi ror i kajak.

Der er flere kajaktyper, så alle kan være med og flere voksne instruktører og hjælpere står parat til at hjælpe jer. Generelt er der stor forældreopbakning, hvilket bl.a. resulterer i, at der næsten hver gang er kage efter roningen. I løbet af sæsonen tager vi på 1-3 heldagsture, hvor vi tager madpakken med og ror i fremmed farvand - udenfor Tange Roklubs daglige rofarvand.

Instruktion

På ungdomsholdet får du i løbet af sommeren uddannelse i kajakroning. Ungdomsroere må iflg. vores reglement ikke ro alene. vi har ikke sammenpresset et instruktionsforløb, men gennemgår i løbet af sæsonene samme pensum, som ved vokseninstruktion - lidt afhængig af alder og formåen.

Sjov på vandet

TR er medarrangør af Kronjyllands Kajak Rally, der er et samarbejde med klubberne Gudenå i Randers, Hobro Roklub og Viborg Kajakklub.

Der afholdes 4 ungdomsstævner hvert år, hvor samværet med andre unge og bredden er i højsædet.

Sikkerhed

For at sikkerheden er i orden, skal man kunne svømme 600 m og iføre sig redningsvest i vandet. Dette øver vi i svømmehallen lige inden sæsonstart.

Udstyr og påklædning

Udover kajakken, kræves kun en pagaj og en rednings-/svømmevest. Det har klubben og du kan derfor starte uden at skulle købe noget udstyr selv. Vejret kommer man ikke udenom som roer, så det er derfor nødvendigt med den rigtige påklædning. Det behøver ikke at være dyrt sportstøj, men tøj så man hverken koger eller fryser, det finder man hurtigt ud af. I princippet kan man ro i bare fødder i sommerperioden, men det kan være rart at have et par uld sokker eller neopren sko på. Husk altid et sæt tørt skiftetøj i en vandtæt pose.

Tilmelding

Hvis du er interesseret, kan lide at være ude i al slags vejr og for det meste er glad, så tilmeld dig her.

Vi glæder os til at se dig. :-)

De større børn på ungdomsholdet

Lene Glud (leder) og Aase