Inriggerinstruktion

Hvem kan ro inrigger? - Alle kan lære at ro inrigger.

Inriggerroning er en af de sportsgrene, der giver den mest alsidige motion til hele kroppen. Så hvis du er til motion, masser af naturoplevelser, samarbejde og godt kammeratskab - så er inriggerroning det rigtige for dig - og så kan man endda sidde ned til det! :-)

Inriggerroning er en udpræget holdsport, idet man skal ro i takt. Alle kan lære at ro og man kan dyrke inriggerroning på flere niveauer. Man kan ro langt eller kort, hurtigt eller langsomt. Vi har i Tange Roklub 2 og 4 årers både, dvs. 2 roere og 1 styrmand eller 4 roere og 1 styrmand. 

 

Sikkerhed

I Tange Roklub lægger vi stor vægt på at sikkerheden er i orden, derfor skal man kunne svømme 600 m, iføre sig redningsvest i vandet og kunne svømme mellem 2 årer.

 

Instruktionsforløbet

Tange Roklub laver hvert år løbende instruktionskurser for nye roere. På instruktionskursus får man ved start udleveret en instruktionsfolder med oplysninger om bådens opbygning og kommandoer, der bruges under roningen. Klubbens vedtægter og reglement gennemgås. Når man har gennemført et kursus bliver man frigivet roer efter DfFR standard, dvs. man kan ro sammen med en styrmand eller en langtursstyrmand på korte eller lange ture. Når man har roet 300 km tilbyder klubben et kortstyrmandskursus. Efter det kan man selv udskrive en båd med besætning til roning inden for dagligt rofarvand. 

 

Sikkerhed

I Tange Roklub lægger vi stor vægt på at sikkerheden er i orden, derfor skal man kunne svømme 600 m, iføre sig redningsvest i vandet og kunne svømme mellem 2 årer.

 

Udstyr og påklædning

Udover båden kræves kun redningsvest - det har klubben og du kan derfor starte uden at skulle købe noget udstyr selv.

Vejret kommer man dog ikke udenom som roer - kun en isvinter kan sætte en stopper for roningen, så det er derfor nødvendigt med den rigtige påklædning. Det behøver ikke være dyrt sportstøj, men tøj så man hverken koger eller fryser, det finder man hurtigt ud af. Sko med store/brede hæle er ikke velegnet i en inrigger, men et par lette gummisko er rigtig gode. 

Husk at alt vejr er rovejr!